Zelenskyj: Kampene i Bakhmut blir mer og mer kompliserte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj advarer om at situasjonen rundt fronten ved byen Bakhmut stadig blir vanskeligere.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj advarer om at situasjonen rundt fronten ved byen Bakhmut stadig blir vanskeligere. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj advarer om at situasjonen rundt fronten ved byen Bakhmut stadig blir vanskeligere. Foto: Efrem Lukatsky / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Situasjonen blir mer og mer komplisert, sa Zelenskyj i sin daglige tale mandag kveld.

– Fienden ødelegger hele tiden alt som kan brukes for å beskytte våre posisjoner, sa han, og kalte de ukrainske soldatene som kjemper i Bakhmut for ekte helter.

De harde kampene om industribyen Bakhmut i Donetsk har vært det lengste slaget under Russlands invasjonskrig i Ukraina. Zelenskyj har tidligere sagt at ukrainerne vil kjempe i Bakhmut så lenge de kan.

Å ta kontrollen over Bakhmut blir ansett for å ville være en stor seier for Russland, men analytikere peker på at seieren i hovedsak ville blitt symbolsk da byen har lite strategisk verdi.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer