Zelenskyj involvert i trafikkulykke

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj var involvert i en bilulykke i Kyiv, men er ikke alvorlig skadd, ifølge talsmann Serhij Nykyforov.

Arkivfoto: Volodymyr Zelenskyj er fotorgafert blant ukrainske soldater onsdag 14. september, da han besøkte Izyum i Kharkiv-regionen. Bildet er tatt av ukrainske myndigheter. Foto: Handout / AP / NTB
Arkivfoto: Volodymyr Zelenskyj er fotorgafert blant ukrainske soldater onsdag 14. september, da han besøkte Izyum i Kharkiv-regionen. Bildet er tatt av ukrainske myndigheter. Foto: Handout / AP / NTB Vis mer
Publisert

Nykyforov skriver på Facebook at en bil kolliderte med Zelenskyjs bil og biler i presidentens eskorte. Zelenskyj ble undersøkt av lege på stedet, og ingen alvorlige skader ble oppdaget, heter det i innlegget. Han sier ikke hva slags mindre skader Zelenskyj kan ha blitt påført.

Sjåføren i den andre bilen skal ha fått førstehjelp fra Zelenskyjs team på stedet, og ble fraktet bort i ambulanse.

Saken vil bli etterforsket, heter det videre.

Sivile blitt utsatt for forbrytelser

Onsdag møtte Zelenskyj personer som har opplevd russisk okkupasjon og dekorert flere soldater som har befridd Balakliia-området.

Presidenten holdt en videotale onsdag hvor han trakk frem hvordan de sivile i området var rammet. Han pekte på de russiske angrepene på vann-forsyningene som noe som rammer sivile, skriver TV 2. Han hevder også at sivile har blitt utsatt for forbrytelser, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Vi samler allerede bevis for at okkupantene har begått drap, tortur og bortføringer, sa Zelenskyj.

Russland benekter å ha rettet angrep mot sivile mål, og Reuters kan ikke verifisere informasjonen om angrep på sivile.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer