Zelenskyj hyller resultater

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gleder seg over det han sier er resultater i Donetsk-regionen øst i landet.

Sent torsdag kveld hyller Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj styrkene i Donetsk, og sier de har oppnådd «resultater». Foto: NTB
Sent torsdag kveld hyller Ukrainas president Volodomyr Zelenskyj styrkene i Donetsk, og sier de har oppnådd «resultater». Foto: NTB Vis mer
Publisert

– Det er veldig tunge kamper i Donetsk-regionen. Men det er resultater, og jeg er takknemlig overfor dem som oppnådde disse resultatene. Bra jobbet i Bakhmut. Steg for steg, sa Zelenskyj i sin faste videotale torsdag.

Videre viste presidenten til flere området der det pågår stridigheter, men han sa at han ikke ville gi detaljer. På Telegram-kontoen hans er det lagt ut bilder av at han møter noen av landets fremste generaler ved fronten.

NBC News og Washington Post meldte torsdag at ukrainernes motoffensiv er i gang. NBC siterer en soldat og en offiser ved fronten på dette, mens Washington Post siterer fire anonyme ukrainske militærkilder på at styrker, inkludert angrepsenheter med vestlige våpen og trening i Nato-taktikk, har trappet opp angrepene langs fronten sørøst i landet.

(NTB)

Mer om