Zelenskyj: EUs spørreskjema snart ferdig utfylt

Ukraina har svart på nesten alle spørsmål i EUs spørreskjema om medlemskap, sier president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier EUs spørreskjema straks er ferdig utfylt. Skjemaet er del av Ukrainas søknad om medlemskap i unionen. Foto: Det ukrainske presidentskapet via AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier EUs spørreskjema straks er ferdig utfylt. Skjemaet er del av Ukrainas søknad om medlemskap i unionen. Foto: Det ukrainske presidentskapet via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Jobben er nesten fullført, og vi vil snart gjøre svarene tilgjengelig for representanter fra EU, fortalte Zelenskyj.

Spørreskjemaet utgjør grunnlaget for videre samtaler om medlemskap i unionen.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i overleverte spørsmålene da hun nylig besøkte Ukrainas hovedstad Kyiv.

Ukraina søkte om medlemskap like etter at Russlands invasjon startet i slutten av februar. EU-kommisjonen vurderer for tiden søknaden.

En utvidelse av EU er en lang og komplisert prosess, og selv om EU-kommisjonen gir grønt lys, kan det ta lang tid før forhandlinger om et medlemskap kan starte. Von der Leyen har på sin side lovet en rask prosess.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer