Zelenskyj: - Dette er den siste advarselen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj advarer kollaboratører i russiskkontrollerte områder sør i landet mot å jobbe for okkupanten.

President Volodymyr Zelenskyj advarte både kollaboratører og russiske foreldre i sin daglige tale natt til lørdag. Foto: Ukrainas presidentkontors presseavdeling via AP / NTB
President Volodymyr Zelenskyj advarte både kollaboratører og russiske foreldre i sin daglige tale natt til lørdag. Foto: Ukrainas presidentkontors presseavdeling via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I sin daglige videotale lørdag morgen hadde Zelenskyj en beskjed til prorussiske ledere, som er satt inn i okkuperte byer.

– Om det skjer i morgen eller i overmorgen er underordnet. Hovedsaken er at det er uunngåelige at rettferdigheten vil bli gjenopprettet, sa han.

Zelenskyj sa at Russland har truet ansatte i bedrifter og myndigheter til å samarbeide med de utnevnte lederne i okkuperte områder. Men han sa at ethvert samarbeid med disse ledere vil få konsekvenser, ifølge BBC.

– Det vil bety problemer å samarbeide med dem eller med okkupantene direkte. Dette er den siste advarselen.

På russisk henvendte Zelenskyj seg også til foreldrene til de unge soldatene i Russland som nylig er kalt inn til militærtjeneste.

– Beskytt barna dine! Foreldre burde gjøre alt for å beskytte sønnene sine mot hæren. Risikoen for at de kan bli sendt til krigen i Ukraina er stor. Det er garantert død for mange veldig unge gutter, sa presidenten.

Den ukrainske hæren har nylig befridd flere okkuperte byer nord i landet, hevdet Zelenskyj. Han advarte imidlertid innbyggere som hadde flyktet, mot å returnere til hjemlandet for raskt. Det er fare for flere bombeangrep, og mange hus er fortsatt minelagt, påpekte han.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer