Zelenskyj bytter ut forsvarsministeren

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj bekrefter at han vil bytte ut forsvarsminister Oleksij Reznikov.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, her i Helsingfors, bekrefter spekulasjonene om at landets forsvarsminister skiftes ut.Foto: Javad Parsa / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, her i Helsingfors, bekrefter spekulasjonene om at landets forsvarsminister skiftes ut.Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den ukrainske presidenten vil foreslå Rustem Umerov som erstatter. Det sier Zelenskyj i sin daglige videotale til nasjonen.

Skiftet vil bli lagt fram for nasjonalforsamlingen denne uka. Det omtales som den største endringen i Ukrainas forsvarsledelse etter den russiske invasjonen.

– Oleksij Reznikov har vært gjennom mer enn 550 dager med krig i full skala, sier Zelenskyj.

– Jeg tror departementet trenger nye måter å arbeide på og andre former for interaksjon, både med det militære og med samfunnet som helhet, fortsetter den ukrainske presidenten.

Umerov leder i dag det statlige eiendomsfondet. Ryktene om at Reznikov skal byttes ut, har gått i en god stund, og den ukrainske opposisjonspolitikeren Jaroslav Zjeleznjak har tidligere sagt at Reznikov blir ny ambassadør til Storbritannia.

Mer om