Zelenskyj bytter ut forsvarsministeren

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj bekrefter at han vil bytte ut forsvarsminister Oleksij Reznikov.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, her i Helsingfors, bekrefter spekulasjonene om at landets forsvarsminister skiftes ut.Foto: Javad Parsa / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, her i Helsingfors, bekrefter spekulasjonene om at landets forsvarsminister skiftes ut.Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Den ukrainske presidenten vil foreslå Rustem Umerov som erstatter. Det sier Zelenskyj i sin daglige videotale til nasjonen.

Skiftet vil bli lagt fram for nasjonalforsamlingen denne uka. Det omtales som den største endringen i Ukrainas forsvarsledelse etter den russiske invasjonen.

– Oleksij Reznikov har vært gjennom mer enn 550 dager med krig i full skala, sier Zelenskyj.

– Jeg tror departementet trenger nye måter å arbeide på og andre former for interaksjon, både med det militære og med samfunnet som helhet, fortsetter den ukrainske presidenten.

Umerov leder i dag det statlige eiendomsfondet. Ryktene om at Reznikov skal byttes ut, har gått i en god stund, og den ukrainske opposisjonspolitikeren Jaroslav Zjeleznjak har tidligere sagt at Reznikov blir ny ambassadør til Storbritannia.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer