Zelenskyj ber Trudeau overholde sanksjoner: - Nå må presset økes

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber Canadas statsminister Justin Trudeau om at landet må overholde sanksjonene mot Russland.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har kritisert Canada for å levere en russisk gassturbin til Tyskland og ber canadiske myndigheter holde seg til sanksjonene. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har kritisert Canada for å levere en russisk gassturbin til Tyskland og ber canadiske myndigheter holde seg til sanksjonene. Foto: Ukrainas presidentkontor / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Zelenskyj skriver på Twitter at han fremla budskapet overfor Trudeau i en telefonsamtale søndag.

I samtalen takket Zelenskyj for Canadas fortsatte støtte til Ukraina, og gjentok samtidig budskapet om at internasjonale sanksjoner mot Russland må overholdes strengt.

– Etter terrorangrepene i Vinnytsia, Mykolajiv, Tsjaviv Yar et cetera, må presset økes, ikke reduseres, skriver presidenten, som henviser til russiske angrep mot ukrainske byer som ligger langt unna frontlinjen i krigen og hvor titalls sivile er blitt drept.

Trudeaus kontor opplyser at de to lederne diskuterte samhold blant allierte land og fortsatt press mot Russland.

Canada er blant Ukrainas største støttespillere, men landets nylige beslutning, etter anmodning fra Tyskland, om å returnere en russisk turbin til gassrørledningen Nord Stream 1 og som har vært til reparasjon i Canada, er blitt kritisert av Zelenskyj.

Som følge av sanksjonene hadde Canada innledningsvis nektet å returnere turbinen til Russland, og besluttet i stedet å gi den til Tyskland.

Det russiske energiselskapet Gazprom har kuttet gassleveransene til Tyskland via Nord Stream 1 og begrunnet det med at turbinen mangler.

Trudeau har sagt at Canada må støtte Tyskland og andre allierte land i Europa i kampen mot en mulig kommende energikrise.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer