Zelenskyj ber folk evakuere Donetsk

President Volodymyr Zelenskyj oppfordrer de hundretusenvis av ukrainere som fortsatt oppholder seg nær fronten i Donetsk om å evakuere området.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, her under en pressekonferanse med Jonas Gahr Støre i Kyiv. Foto: Javad Parsa / NTB.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, her under en pressekonferanse med Jonas Gahr Støre i Kyiv. Foto: Javad Parsa / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President Volodymyr Zelenskyj oppfordrer de hundretusenvis av ukrainere som fortsatt oppholder seg nær fronten i Donetsk, om å evakuere området.

Det pågår harde kamper mellom ukrainske og russiske styrker i området, og enheter fra de selverklærte utbryterrepublikkene i øst deltar også. Guvernøren i Donetsk sier seks sivile ble drept og femten skadd i rakettangrep fredag.

– Regjeringen har allerede tatt en beslutning om obligatorisk evakuering fra Donetsk-regionen, sier Zelenskyj i sin daglige tale lørdag.

– Vær så snille og rett dere etter dette. I denne fasen av krigen er terror Russlands hovedvåpen, sier han.

Presidenten sier tusenvis av mennesker, inkludert barn fortsatt befinner seg i områdene der kampene i Donetsk pågår.

– På et tidspunkt må det tas en avgjørelse om å dra. Jo flere som forlater Donetsk-regionen nå, desto færre mennesker vil den russiske hæren drepe, sier Zelenskyj. Han sier myndighetene tar seg av evakuering og støtteoperasjoner.

– Vi vil hjelpe dere. Vi er ikke Russland. Vi vil gjøre alt vi kan for å redde så mange mennesker som overhodet mulig og begrense Russlands terror mest mulig, sier den ukrainske presidenten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer