Zelenskyj anklager Russland for å bryte avtaler etter havneangrep i Odesa

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj beskylder Russland for atter en gang å bryte inngåtte avtaler med Ukraina etter et rakettangrep mot Odesa lørdag.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj beskylder Russland for atter en gang å bryte inngåtte avtaler med Ukraina etter et rakettangrep mot Odesa lørdag. Foto: Javad Parsa / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj beskylder Russland for atter en gang å bryte inngåtte avtaler med Ukraina etter et rakettangrep mot Odesa lørdag. Foto: Javad Parsa / NTB Vis mer
Publisert

– Det beviser kun en ting, at uansett hva Russland sier og lover, finner de en måte å unngå å gjennomføre det på, sa Zelenskyj i et møte med amerikanske politikere i Kyiv lørdag kveld.

Ukraina hevder at Russland angrep en viktig havn for korneksport i storbyen Odesa tidligere på dagen, kun timer etter at de hadde inngått en avtale om korneksport med Ukraina, Tyrkia og FN i Istanbul.

Avtalen innebærer blant annet at korneksporten gjenopptas fra tre ukrainske havner ved Svartehavet, og at 22 millioner tonn ukrainsk korn kan sendes ut i verden.

Odesa ligger ut mot Svartehavet og spiller en viktig rolle i eksporten av korn. Angrepet er foreløpig ikke bekreftet av uavhengige kilder.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer