Zelenskyj: - Afrika er et gissel

I en tale til Den afrikanske union (AU) sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj at hele kontinentet Afrika blir holdt som gissel av Russlands krig.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener hele kontinentet Afrika blir holdt som gissel av Russlands krig. Foto: Det ukrainske presidentkontoret / AP / NTB
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener hele kontinentet Afrika blir holdt som gissel av Russlands krig. Foto: Det ukrainske presidentkontoret / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

– Afrika er faktisk et gissel. Et gissel tatt av de som utløste krig mot landet vårt, sa Zelenskyj i talen sin.

Krigen i Ukraina har forverret verdens matsikkerhet ytterligere, og spesielt i Afrika merkes det i form av økt matmangel og frykt for hungersnød i flere land.

Zelenskyj klandret også Russland i talen sin for å blokkere eksporten av ukrainsk korn. Ukraina er en av verdens største kornprodusenter, men eksporten har blitt hindret av russiske styrker siden krigens utbrudd.

Russland avviser at de har ansvaret for matkrisen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer