Zelenskyj: 32 mediearbeidere drept i krigen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at 32 journalister og medieansatte er drept i Ukraina siden krigen begynte i februar.

Den franske journalisten Frederic Leclerc-Imhoff ble drept ved Sievjerodonetsk mandag. 32 journalister og medieansatte er drept hittil i krigen i Ukraina. Foto: BFM TV / AP / NTB
Den franske journalisten Frederic Leclerc-Imhoff ble drept ved Sievjerodonetsk mandag. 32 journalister og medieansatte er drept hittil i krigen i Ukraina. Foto: BFM TV / AP / NTB Vis mer
Publisert

I sin nattlige tale mandag kveld sa han at tallet inkluderer den 32 år gamle franske journalisten Frederic Leclerc-Imhoff, som ble drept mandag.

Den franske nyhetskanalen BFM TV, som Leclerc-Imhoff jobbet for, sier han ble drept mens han dekket en evakueringsoperasjon i Sievjerodonetsk i Øst-Ukraina.

Guvernøren i Luhansk fylke, Serhij Hajdaj, sier at et pansret kjøretøy skulle hente ti mennesker fra området da det ble beskutt. Den franske journalisten ble truffet i nakken, ifølge uttalelsen som er lagt ut på Twitter og blant annet sitert av The Guardian.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer