Ytterligere ti metoo-varsler i Ap i fjor

Arbeiderpartiet mottok og behandlet i fjor ytterligere ti varsler om seksuell trakassering, i etterkant av den omfattende metoo-oppvasken for ett år siden.

Statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg og Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren 2017/2018 behandlet vi til sammen et tjuetalls saker mot ulike personer i partiet. Senere i 2018 behandlet vi i underkant av ti saker knyttet til seksuell trakassering lokalt i partiet, opplyser Aps kommunikasjonssjef Ingrid Langerud i en epost til NTB.

Videre opplyser hun at noen av sakene var nyere hendelser, mens enkelte dreide seg om forhold som har skjedd lenger tilbake i tid.

– I flere av disse tilfellene har behandlingen av sakene ført til at personer har trukket seg fra tillitsverv eller ikke fått gjenvalg. Vi håndterer alle henvendelser om trakassering fortløpende og i tråd med våre retningslinjer og rutiner, sier Langerud.

Flere om Giske

Flere av varslene Ap behandlet vinteren 2017/18, omhandlet daværende nestleder Trond Giske. Det endte med at han 7. januar i fjor trakk seg som nestleder og senere samme år ble fratatt vervet som finanspolitisk talsperson i Ap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer