Ytterligere 12 registrerte coronadødsfall de siste to ukene – etterregistrering av dødsfall hos FHI

Fredag er det registrert 12 nye coronadødsfall hos FHI. Alle dødsfallene er fra denne eller forrige uke. Etterregistreringen skyldes tekniske problemer.

På Liertun sykehjem i Lier kommune er det registrert fire koronarelaterte dødsfall. Det forrige skjedde 16. november. Foto: Terje Pedersen / NTB
På Liertun sykehjem i Lier kommune er det registrert fire koronarelaterte dødsfall. Det forrige skjedde 16. november. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag er det etterregistrert 12 nye koronadødsfall hos FHI på grunn av tekniske problemer. Alle dødsfallene er fra denne eller forrige uke.

At det er registrert 12 nye dødsfall på Folkehelseinstituttets statistikk fredag, skyldes dermed ikke at det har vært 12 dødsfall siste døgn.

– Det er en forsinket rapportering som skyldes tekniske problemer med å hente ut informasjon fra MSIS (det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer, journ.anm.) tidligere i uken, opplyser FHI.

38 dødsfall siste tre uker

Alle 12 dødsfall er fra denne eller forrige uke. Det er nå registrert totalt 38 dødsfall de tre siste ukene.

– Det er en større økning i dødsfall de siste ukene enn vi har meldt tidligere. Det gjelder i all hovedsak eldre personer der covid-19 er registrert som dødsårsak. De sist registrerte døde var bosatt i flere fylker og døde både på sykehus og på sykehjem, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Hun sier at dette dessverre ikke er uventet og viser nok en gang hvor viktig det er å beskytte våre sårbare grupper.

Dødeligheten i Norge totalt i 2020 er så langt ikke over det som har vært registrert de siste årene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer