Ytterligere 12 registrerte coronadødsfall de siste to ukene – etterregistrering av dødsfall hos FHI

Fredag er det registrert 12 nye coronadødsfall hos FHI. Alle dødsfallene er fra denne eller forrige uke. Etterregistreringen skyldes tekniske problemer.

På Liertun sykehjem i Lier kommune er det registrert fire koronarelaterte dødsfall. Det forrige skjedde 16. november. Foto: Terje Pedersen / NTB
På Liertun sykehjem i Lier kommune er det registrert fire koronarelaterte dødsfall. Det forrige skjedde 16. november. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag er det etterregistrert 12 nye koronadødsfall hos FHI på grunn av tekniske problemer. Alle dødsfallene er fra denne eller forrige uke.

At det er registrert 12 nye dødsfall på Folkehelseinstituttets statistikk fredag, skyldes dermed ikke at det har vært 12 dødsfall siste døgn.

– Det er en forsinket rapportering som skyldes tekniske problemer med å hente ut informasjon fra MSIS (det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer, journ.anm.) tidligere i uken, opplyser FHI.

38 dødsfall siste tre uker

Alle 12 dødsfall er fra denne eller forrige uke. Det er nå registrert totalt 38 dødsfall de tre siste ukene.

– Det er en større økning i dødsfall de siste ukene enn vi har meldt tidligere. Det gjelder i all hovedsak eldre personer der covid-19 er registrert som dødsårsak. De sist registrerte døde var bosatt i flere fylker og døde både på sykehus og på sykehjem, sier avdelingsdirektør Line Vold i FHI.

Hun sier at dette dessverre ikke er uventet og viser nok en gang hvor viktig det er å beskytte våre sårbare grupper.

Dødeligheten i Norge totalt i 2020 er så langt ikke over det som har vært registrert de siste årene.

121 innlagt på sykehus i Norge

I dag er det dessuten registrert 121 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på to pasienter sammenlignet med dagen før.

20 av pasientene får respiratorbehandling. Det er to færre enn dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt fredag.

101 av coronapasientene er innlagt på sykehus i helseregionen Sør-Øst, elleve er innlagt i Helse vest, sju er innlagt i Helse Midt-Norge og to er innlagt i Helse nord.

Fredag var det registrert 34.748 coronasmittede personer her i landet, ifølge foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer