Styreleder Hugo Maurstad i XXL under kvartalspresentasjonen fredag morgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Styreleder Hugo Maurstad i XXL under kvartalspresentasjonen fredag morgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer

XXL-aksjen kollapset - falt nærmere 20 prosent

XXL la fram skuffende tall for fjerde kvartal i fjor. Aksjen stuper på børsen etter at sportsgiganten varslet at den står i fare for å bryte lånevilkårene.

Publisert

Ifølge kvartalsrapporten som ble lagt fram fredag morgen, kan det skje ved slutten av første kvartal i år. XXL undersøker nå alternativer for langsiktige kilder til å finansiering.

– Resultatene i fjerde kvartal 2019 er skuffende, og XXL fortsatte å taper andeler i et vanskelig marked inn sportsvarehandel, heter det i kvartalsrapporten.

Omsetningen falt 10 prosent fra fjerde kvartal i 2018, til drøyt 2,3 milliarder kroner. Resultatet før skatt i fjorårets tre siste måneder var minus 460 millioner kroner, mot 55 millioner kroner i pluss i samme periode i 2018.

Sportskjeden opplyser også at omsetningen i januar i får falt 22 prosent sammenlignet med januar 2019. Alle markeder er krevende, med begrensede vinterforhold i alle de store byene, påpeker XXL – som varsler et snarlig salg i de store markedene.

Da handelen ved Oslo Børs startet fredag formiddag, falt XXL-aksjen umiddelbart nærmere 20 prosent. Det siste året har den mistet to tredeler av sin verdi.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.