XXL-aksjen kollapset - falt nærmere 20 prosent

XXL la fram skuffende tall for fjerde kvartal i fjor. Aksjen stuper på børsen etter at sportsgiganten varslet at den står i fare for å bryte lånevilkårene.

Styreleder Hugo Maurstad i XXL under kvartalspresentasjonen fredag morgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Styreleder Hugo Maurstad i XXL under kvartalspresentasjonen fredag morgen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Ifølge kvartalsrapporten som ble lagt fram fredag morgen, kan det skje ved slutten av første kvartal i år. XXL undersøker nå alternativer for langsiktige kilder til å finansiering.

– Resultatene i fjerde kvartal 2019 er skuffende, og XXL fortsatte å taper andeler i et vanskelig marked inn sportsvarehandel, heter det i kvartalsrapporten.

Omsetningen falt 10 prosent fra fjerde kvartal i 2018, til drøyt 2,3 milliarder kroner. Resultatet før skatt i fjorårets tre siste måneder var minus 460 millioner kroner, mot 55 millioner kroner i pluss i samme periode i 2018.

Sportskjeden opplyser også at omsetningen i januar i får falt 22 prosent sammenlignet med januar 2019. Alle markeder er krevende, med begrensede vinterforhold i alle de store byene, påpeker XXL – som varsler et snarlig salg i de store markedene.

Da handelen ved Oslo Børs startet fredag formiddag, falt XXL-aksjen umiddelbart nærmere 20 prosent. Det siste året har den mistet to tredeler av sin verdi.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer