Xi gjenvalgt som partileder i Kina

Kinas president Xi Jinping er gjenvalgt som kommunistpartiets generalsekretær for en tredje femårsperiode. Dermed er han nær sikret å fortsette som president.

President Xi Jinping er gjenvalgt som kommunistpartiets leder for en tredje periode. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB
President Xi Jinping er gjenvalgt som kommunistpartiets leder for en tredje periode. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB Vis mer
Publisert

Avstemningen blant de over 2.000 delegatene skjedde bak lukkede dører.

Resultatet ble presentert søndag, da den ukelange partikongressen i kommunistpartiet ble avsluttet.

– Jeg ønsker å rette en oppriktig takk til hele partiet for tilliten deres, sa han i en uttalelse til journalister etter kunngjøringen.

Han sa at han lover å «arbeide flittig i utøvelsen av pliktene for å gjøre oss verdig til den store tilliten fra vårt parti og vårt folk».

Gjenvalget av Xi som partileder betyr at han nærmest er garantert å bli gjenvalgt også som landets president på det årlige møtet i den nasjonale folkekongressen i mars neste år.

– Kina kan ikke utvikles uten verden, og verden trenger også Kina, sa Xi.

– Etter over 40 år med utrettelig innsats, reformer og mer åpenhet, har vi skapt to mirakler – rask økonomisk utvikling og langsiktig sosial stabilitet, sa han videre.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer