Wuhan-smittede i Norge kan bli pålagt å holde seg hjemme

Norske personer som blir smittet av Wuhan-viruset og får et mildt sykdomsforløp, vil bli bedt om å holde seg i isolasjon hjemme i to uker.

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier det er viktig at personer som bli pålagt hjemmeisolat, følger dette lojalt opp. Arkivfoto: Tore Meek / NTB scanpix.
Helsedirektør Bjørn Guldvog sier det er viktig at personer som bli pålagt hjemmeisolat, følger dette lojalt opp. Arkivfoto: Tore Meek / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Det kommer fram i informasjon fra Helsedirektoratet fredag. Flertallet av dem som er blitt smittet i andre land, har hatt mild sykdom.

– I de fleste tilfeller vil det derfor ikke være behov for innleggelse på sykehus. Disse pasientene må imidlertid være hjemme og begrense kontakt med andre for å unngå å spre smitte, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

– Personer i isolat hjemme vil naturligvis bli fulgt opp av helsetjenesten ved daglige telefonsamtaler og få helsehjelp dersom nødvendig, sier helsedirektøren.

Samtidig kan noen bli lagt inn på sykehus. Så langt tyder informasjonen på at viruset rammer mennesker som har en alvorlig sykdom fra før av, hardest.

– Det er derfor viktig at vi beskytter de mest sårbare av oss, sier Guldvog.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer