Wuhan-markedene sliter: – Det er ingen tvil. Vi er dømt til undergang i år

Mens markedet der virusutbruddet antas å ha startet, fortsatt holdes stengt, har øvrige markeder i Wuhan åpnet igjen. Selgerne sliter, og kundene uteblir.

Rekeselgere ved Baishazhou-markedet i Wuhan. (Foto: Hector Retmal / AFP / NTB Scanpix)
Rekeselgere ved Baishazhou-markedet i Wuhan. (Foto: Hector Retmal / AFP / NTB Scanpix) Vis mer
Publisert

De såkalte våtmarkedene i Wuhan er blitt kritisert internasjonalt ettersom coronaviruset angivelig startet sin spredning fra boder der det ble solgt levende dyr på slutten av fjoråret.

Siden har kinesiske myndigheter forbudt salg av ville dyr på matmarkeder. Etter at karantenen som sperret Wuhan av fra omverdenen, ble opphevet 8. april, har også markedene åpnet igjen, men uten at salg av ville dyr er tillatt.

På et stort matmarked i Wuhan er det skiltet med at salg av ville dyr og levende fugler er forbudt. Over høyttaleranlegget kan man høre gjentatte kunngjøringer som erklærer seier over coronaviruset.

Ett eneste marked i Wuhan holder fortsatt stengt. Det er sjømatmarkedet Huanan, som ikke bare solgte sjømat, men også en lang rekke ville dyr. Det var på Huanan-markedet at man antar viruset spredte seg fra ville dyr, trolig flaggermus, til mennesker.

– Undergang

De øvrige markedene i byen som nå er gjenåpnet, sliter med å overleve. Kundegrunnlaget er borte.

– Det er ingen tvil. Vi er dømt til undergang i år, sier krydderselger Yang, som eier en bod på det enorme Baishazhou-markedet, til AFP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer