Kina

Wuhan-innbyggere sier de tvinges til stillhet før WHO-besøk

Slektninger til coronarammede i Wuhan sier de blir sensurert og tvunget til stillhet før besøket fra eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

Innbyggere i Wuhan i Kina ser på en tavle som hyller helsearbeidere som har mistet livet i koronapandemien, blant dem legen Li Wenliang som først oppdaget og varslet om viruset og som selv ble smittet og døde. Foto: AP / NTB
Innbyggere i Wuhan i Kina ser på en tavle som hyller helsearbeidere som har mistet livet i koronapandemien, blant dem legen Li Wenliang som først oppdaget og varslet om viruset og som selv ble smittet og døde. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

En gruppe eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) som er i Wuhan i Kina for undersøke hvordan coronaviruset oppsto, er snart ute av en to ukers karantene.

Mellom 80 og 100 familiemedlemmer av personer som døde under utbruddet i Wuhan for et år siden, har hatt en gruppe på meldingstjenesten WeChat. De har ønsket å holde lokale myndigheter ansvarlige for virushåndteringen. Gruppen ble uten forvarsel slettet for rundt ti dager siden.

Medlemmene av gruppen har lenge blitt overvåket og truet, men presset har økt de siste dagene i forkant av WHOs besøk, ifølge nyhetsbyrået AFP.

WHO-eksperter snart karantenefrie

De 13 FN-ekspertene fullfører karantenetiden i løpet av de neste 24 timene og kan da starte på undersøkelsene i byen der viruset først ble oppdaget, melder CNN

Arbeidet til ekspertgruppen vil følges nøye fra mange hold når den skal forsøke å finne ut hvordan viruset oppsto og spredte seg til resten av verden.

– Verdens øyne er rettet mot dette arbeidet, det er også verdens meninger, sa den nederlandske virologen og WHO-eksperten Marion Koopmans til kanalen onsdag morgen. Hun forberedte seg da på å forlate hotellkarantenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer