WSJ: Passasjerfly ble styrtet med vilje

Flyet fra China Eastern som styrtet i en fjellside i Kina i mars, ble trolig styrtet med vilje av noen om bord, tror amerikanske etterforskere.

Flyet fra China Eastern, som styrtet i Kina 21. mars, gikk helt i oppløsning da det traff en åsside. Foto: Xinhua / AP / NTB
Flyet fra China Eastern, som styrtet i Kina 21. mars, gikk helt i oppløsning da det traff en åsside. Foto: Xinhua / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Boeing 737-800-flyet fra China Eastern var på vei fra Kunming til Guangzhou da det styrtet i en åsside 21. mars. Alle de 132 om bord omkom i ulykken.

Amerikanske luftfartsmyndigheter har analysert innholdet i flyets ferdsskriver og taleregistrator og konkluderer med at flyet ble styrtet med overlegg.

- Flyet gjorde som det ble bedt om av noen i cockpiten, sier en kilde med kjennskap til etterforskningen til Wall Street Journal.

Dataene viser at noen om bord, flygeren eller noen som hadde trengt seg inn i cockpiten, styrte flyet i et stup fra 9.000 meters høyde. Flygelederne forsøkte å få kontakt med flyet, men uten å lykkes.

Kinesiske etterforskere har ifølge avisens kilder heller ikke funnet feil ved flyet eller andre bevis for at flystyrten ble forårsaket av teknisk svikt, noe heller ikke flyprodusenten Boeing har gjort.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer