WSJ: Feil på programvare var årsak til Ethiopian-styrt

En foreløpig rapporten etter flyulykken i Etiopia konkluderer med at flyets anti-steile-system ble aktivert kort tid før styrten, ifølge Wall Street Journal.

Den foreløpige rapporten etter flystyrten i Etiopia 10. mars viser ifølge anonyme kilder at det var anti-steile-systemet som var årsaken. Foto: AP / NTB scanpix
Den foreløpige rapporten etter flystyrten i Etiopia 10. mars viser ifølge anonyme kilder at det var anti-steile-systemet som var årsaken. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Avisen siterer kilder med kjennskap til etterforskningen som har kommet til en foreløpig konklusjon om årsaken.

Konklusjonen er den klareste antydningen hittil om at systemet ligger til grunn for både ulykken i Etiopia og ulykken med et Lion Air-fly av samme type i Indonesia i fjor.

157 mennesker mistet livet, deriblant norske Karoline Aadland, da Boeing 737 MAX 8-flyet til Ethiopian Airlines styrtet rett etter avgang fra Addis Abeba 10. mars.

I oktober i fjor mistet 189 mennesker livet da et fly av samme modell tilhørende Lion Air styrtet i Indonesia på grunn av feil med anti-steile-systemet. Alle Boeing 737 MAX 8-fly er satt på bakken verden over inntil videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer