WHO sier utbruddet av Wuhan-viruset ikke foreløpig er å regne som en pandemi. Her politifolk i beskyttelsesutstyr som står vakt utenfor et hotell i Wuhan der virussmittede holdes isolert. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix.
WHO sier utbruddet av Wuhan-viruset ikke foreløpig er å regne som en pandemi. Her politifolk i beskyttelsesutstyr som står vakt utenfor et hotell i Wuhan der virussmittede holdes isolert. Foto: Chinatopix via AP / NTB scanpix. Vis mer

WHO: Wuhan-viruset ikke en pandemi

Wuhan-viruset har ennå ikke forårsaket en pandemi, sier Verdens helseorganisasjon (WHO).

Publisert

– Per nå er vi ikke i en pandemi, sier lederen for WHOs avdeling for pandemier og epidemier, Sylvie Briand.

Ifølge Briand er Wuhan-viruset heller å regne som en epidemi.

Over 20.000 er smittet av det nye coronaviruset. 425 har mistet livet, nesten alle i Hubei-provinsen i Kina, der viruset hadde sitt utspring. Det har spredd seg til rundt tjue land.

Mens viruset spres vidt innad i Hubei, er det ellers stort sett snakk om såkalte spillover-tilfeller, altså at personer tar med seg smitte ut av Kina og smitter flere i området de senere reiser til.

Myndighetene i Kina har tatt drastiske steg for å bremse spredningen, mens andre rammede land også har innført tiltak for å avgrense smitten. Flere land har stengt grensa til Kina og også begynt sjekking av tilreisende fra landet.

– Vi håper at tiltakene som er iverksatt i Hubei, og også andre steder der det har vært spillover, kan hjelpe oss å stoppe spredningen og bli kvitt viruset, sier Briand.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.