WHO: Urealistisk med fulle idrettstribuner i år

Verdens helseorganisasjon mener at det er urealistisk å regne med at man kan avvikle idrettskonkurranser med mye publikum i år.

Det kan bli lenge til vi får se fullsatte tribune, som under oppgjøret Viking - Sabæk i fjor, ifølge WHO. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
Det kan bli lenge til vi får se fullsatte tribune, som under oppgjøret Viking - Sabæk i fjor, ifølge WHO. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Uttalelsen kommer fra WHOs krisesjef Michael Ryan og gjelder alle land med lokal smittespredning. Han sier at det da kan bli «katastrofalt» å tillate idrettskonkurranser med tusenvis av tilskuere.

Ryan ble under en videokonferanse onsdag spurt når idretten kan være tilbake for fullt, og han svarte at det er umulig å spå.

– Når det gjelder begivenheter med 40.000, 50.000 eller 60.000 tilskuere, handler det ikke bare om smitterisikoen inne på stadion, men om reise til og fra stadion med offentlig transport, samt barene og klubbene man kanskje besøker, sa han.

Ryan mener at slike idrettsbegivenheter åpner et stort vindu for smittefare.

Stort problem

– Tenk på alle problemene vi i øyeblikket har med barer og nattklubber, og så klemmer du alt det sammen i en fire eller fem timer lang opplevelse der tusenvis av folk tar samme offentlige transportmidler til arenaen, er sosiale før kampen, heier sammen under den og er sosiale etterpå, sa han.

– Når det gjelder lokal smittespredning kan det bli katastrofalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer