WHO-topp: Mulig at pandemien startet med ansatt på laboratorium

Coronapandemien kan potensielt ha startet med en laboratorieansatt som var i kontakt med flaggermus, mener mannen som ledet WHOs undersøkelser i Wuhan.

En kvinne testes for korona i Wuhan tidligere denne måneden. Det var i denne kinesiske storbyen at koronapandemien begynte i slutten av 2019. Foto: Chinatopix / AP / NTB
En kvinne testes for korona i Wuhan tidligere denne måneden. Det var i denne kinesiske storbyen at koronapandemien begynte i slutten av 2019. Foto: Chinatopix / AP / NTB Vis mer
Publisert

Peter Embarek understreker overfor dansk TV2 at han ikke har sett noe som beviser denne teorien. Men han mener den er relativt sannsynlig og bør undersøkes nærmere.

– En medarbeider som ble smittet ute i felten ved å ta prøver, er en av de sannsynlige hypotesene, sier Embarek.

Han ledet WHOs ekspertgruppe som besøkte den kinesiske byen Wuhan i februar i år.

Etter besøket uttalte WHO at det var «ekstremt usannsynlig» at koronaviruset stammet fra et av laboratoriene i Wuhan. Nå sier Embarek at han egentlig ønsket formuleringen «usannsynlig» – og at «ekstremt» ble tilføyet som et kompromiss etter kinesisk press.

Kinesiske myndigheter har gjentatte ganger avvist at pandemien kan ha begynt med en feil begått på et av laboratoriene i Wuhan.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer