WHO svært bekymret over smittesituasjonen i Kina

Verdens helseorganisasjon (WHO) er svært urolig over bølgen av covidsmitte som brer seg i det kinesiske samfunnet.

En pasient trilles inn på et sykehus i byen Zhuozhou i den kinesiske Hebei-provinsen onsdag. Verdens helseorganisasjon (WHO) er svært bekymret over økningene av koronasmitte i Kina. Foto: AP / NTB
En pasient trilles inn på et sykehus i byen Zhuozhou i den kinesiske Hebei-provinsen onsdag. Verdens helseorganisasjon (WHO) er svært bekymret over økningene av koronasmitte i Kina. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus ber kinesiske myndigheter skaffe til veie detaljer om alvoret i situasjonen. WHO etterlyser informasjon om utbredelse, sykehusinnleggelser og behovet for intensivhjelp.

– WHO er svært bekymret over utviklingen, sa Tedros på sin ukentlige pressekonferanse onsdag.

Kina har de siste ukene kvittet seg med den strenge null-covid-politikken etter flere protester fra befolkningen over massenedstenginger, testing og karantener gjennom snart tre år. Resultatet har vært en kraftig oppblomstring av smitten, men offisielle tall viser få dødsfall.

Landet har kun registrert sju dødsfall siden koronarestriksjonene ble myket opp.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer