WHO slår alarm om coronasituasjonen i Europa

Verdens helseorganisasjon (WHO) er dypt bekymret over den alarmerende spredningen av koronavirus som nå finner sted i en rekke europeiske land.

Bruk av munnbind blir stadig vanligere i europeiske byer, som her i Praha i Tsjekkia, der det nå er rekordhøy smittespredning. Foto: AP / NTB
Bruk av munnbind blir stadig vanligere i europeiske byer, som her i Praha i Tsjekkia, der det nå er rekordhøy smittespredning. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

– September-tallene bør være en vekker for oss alle, sier lederen for WHOs virksomhet i Europa, Hans Kluge.

Økt testing kan ifølge Kluge være en medvirkende forklaring til at stadig flere får påvist smitte, men han er også bekymret over økt smittespredning og oppfordrer europeiske land til holde fast ved karantenereglene.

– Selv om disse tallene reflekterer mer omfattende testing, viser de også alarmerende smittespredning i hele regionen, sier Kluge.

Flere europeiske land har de siste ukene opphevet eller redusert sine karantenebestemmelser.

Mange unge er på samme tid mindre forsiktige enn tidligere, ifølge WHO-sjefen.

– Mange unge føler at denne pandemien innebærer lav risiko til en høy pris, sier han.

Drøyt 4,2 millioner europeere har til nå fått påvist coronasmitte, og det er registrert nærmere 215.000 koronarelaterte dødsfall.

Storbritannia er aller hardest rammet med over 41.000 dødsfall, etterfulgt av Italia, Frankrike og Spania, som alle har over 30.000 dødsfall.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer