WHO-sjefen etter Trump-kritikk: – Ikke politiser dette viruset

WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus oppfordrer Kina og USA til å samarbeide for å bekjempe viruset i stedet for å rette pekefingre mot hverandre.

Verdens helseorganisasjons (WHO) generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus oppfordrer verdensledere til å samles i kampen mot covid-19. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP / NTB scanpix
Verdens helseorganisasjons (WHO) generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus oppfordrer verdensledere til å samles i kampen mot covid-19. Foto: Salvatore Di Nolfi/Keystone via AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Oppmerksomheten til alle politiske parter bør være på å redde folket sitt. Vær så snill å ikke politiser dette viruset, sier Tedros.

– Hvis du vil ha mange flere likposer, så gjør du dét. Hvis du ikke vil ha flere likposer, så avstår du fra å politisere det.

Tedros sa også at han forventer at USA opprettholder sin økonomiske støtte til Verdens helseorganisasjon (WHO og han takket amerikanerne for deres «sjenerøse» bidrag.

President Donald Trump truet tirsdag med å kutte i midlene til FN-organisasjonen. USA er den største enkeltgiveren til WHO, og Trump mener organisasjonen burde betegnet viruset som en pandemi tidligere.

– Vi kommer til å holde kraftig tilbake på pengene og se hva som skjer, sa Trump.

På direkte spørsmål fra reportere i salen avviste presidenten like etterpå at han vil snurpe igjen pengesekken.

– Jeg sier ikke at vi vil gjøre det, men vi vil se på om vi skal stoppe tilskuddene, svarte han.

Han viste også til at WHO ikke hadde støttet reiserestriksjonene USA innførte mot kinesiske reisende og beskyldte WHO for å være for Kina-vennlig i sitt arbeid. Men han modererte senere uttalelsene og sa at WHO er utsatt for mye kritikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer