WHO-sjef ber om grundigere undersøkelse av lab-teori

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus ber eksperter om å nærmere undersøke teorien om at koronaviruset kan ha lekket ut av et laboratorium.

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus ber ekspertene bak rapporten om å samle mer data og nærmere undersøke teorien om at koronaviruset kan ha lekket ut av et laboratorium. Arkivfoto: Salvatore Di Nolfi / Keystone / AP / NTB
WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus ber ekspertene bak rapporten om å samle mer data og nærmere undersøke teorien om at koronaviruset kan ha lekket ut av et laboratorium. Arkivfoto: Salvatore Di Nolfi / Keystone / AP / NTB Vis mer
Publisert

I WHO-rapporten som ser på opprinnelsen til koronaviruset fremgår det at det er svært lite sannsynlig at viruset var menneskeskapt og kom fra noe laboratorium. Hovedhypotesen er at viruset stammer fra flaggermus og har smittet til mennesker via et annet dyr.

Tedros understreket tirsdag at rapporten krever ytterligere undersøkelser om lab-teorien.

WHO-sjefen påpeker også at den internasjonale ekspertgruppen bak rapporten hadde «uttrykt vanskeligheter med å få tilgang til rådata» mens de var i Kina. Han sier han forventer at fremtidige studier vil inkludere mer omfattende data.

(©NTB)

Mer om