Munnbind

WHO oppfordrer til økt bruk av munnbind

Verdens helseorganisasjon (WHO) oppfordrer til bruk av munnbind på folksomme steder med omfattende smittespredning hvor det ikke er mulig med sosial avstand.

Fra neste uke blir det påbudt med munnbind for alle som reiser med offentlig transport i England. Foto: AP / NTB scanpix
Fra neste uke blir det påbudt med munnbind for alle som reiser med offentlig transport i England. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Mens koronaviruset fortsetter å spre seg og krever stadig flere liv rundt om i verden, endrer WHO sitt syn på hvem som bør bruke munnbind, hvor de bør brukes og hva de bør være laget av.

– Regjeringer bør oppfordre folk til å bruke masker der det er omfattende spredning og fysisk distanse er vanskelig, slik som på offentlig transport, i butikker og i andre lukkede eller folksomme miljøer, sier WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus, som fredag la fram den oppdaterte veiledningen om munnbind.

Tidligere har WHO bare anbefalt munnbind for helsepersonell, covid-19-syke og deres omsorgspersoner.

Folk over 60 år

– På steder med spredning i befolkningen, er vårt råd at folk over 60 år, samt dem med underliggende sykdommer, bør bruke medisinsk munnbind i situasjoner der fysisk distanse ikke er mulig, sier Tedros.

WHO kommer også med nye råd om sammensetningen av ikke-medisinske munnbind laget av tøy – de bør bestå av minst tre lag med ulike materialer.

WHO-sjefen understreker at munnbind bare er en del av en effektiv strategi for å hindre smittespredning og advarer om at det kan gi folk en falsk trygghetsfølelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer