WHO: Har 24 timer på å avverge katastrofe

Gazastripen har bare vann, strøm og drivstoff for 24 timer før det blir fullstendig katastrofe, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO).

Palestinere venter på å krysse grensen fra Gazastripen til Egypt ved grenseovergangen Rafah. WHO sier hjelpekolonnene som står fast på den egyptiske siden, må få slippe inn til den bombarderte og beleirede palestinske enklaven. Foto: Hatem Ali / AP / NTB
Palestinere venter på å krysse grensen fra Gazastripen til Egypt ved grenseovergangen Rafah. WHO sier hjelpekolonnene som står fast på den egyptiske siden, må få slippe inn til den bombarderte og beleirede palestinske enklaven. Foto: Hatem Ali / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det bombarderte og beleirede territoriet må få lov til å ta imot bistandskolonner som for tiden står fast ved Rafah på grensen til Egypt, sier WHOs regiondirektør for det østlige Middelhavet, Ahmed Al-Mandhari, mandag.

Tilgang på nødvendig medisin anses som kritisk lav hos alle sykehusene i den tett befolkede enklaven. Om lag 1000 pasienter behandles hver dag, ifølge FN.

20 av Gazas sykehus ventes å miste tilgang på elektrisitet i løpet av dagen.

– Dersom hjelpen ikke kommer fram, må leger «gjøre klar dødsattester for pasientene sine», sier Al-Mandhari til nyhetsbyrået AFP.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer