WHO: Flertallet som dør i Europa er gamle og kronisk syke

Halvparten av dem som dør etter å ha fått påvist coronavirus i Europa, er over 80 år gamle, og 95 prosent er eldre enn 60 år, ifølge WHO.

Over 30.000 er døde etter å ha fått påvist coronasmitte i Europa, flest i Italia. Over 95 prosent av alle som dør har ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) vært over 60 år gamle, og over 80 prosent hadde en underliggende kronisk sykdom. Foto: LaPresse / AP / NTB scanpix
Over 30.000 er døde etter å ha fått påvist coronasmitte i Europa, flest i Italia. Over 95 prosent av alle som dør har ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) vært over 60 år gamle, og over 80 prosent hadde en underliggende kronisk sykdom. Foto: LaPresse / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Over 48.000 coronasmittede er hittil døde i verden. 30.098 er døde i Europa, først og fremst i Italia, Spania og Frankrike.

– Vi vet at 95 prosent av disse dødsfallene skjedde blant dem som var eldre enn 60 år, og over halvparten av dem hos dem som var over 80 år, opplyser lederen for WHOs virksomhet i Europa, Hans Kluge.

Over 80 prosent av dem som døde, hadde minst én kronisk underliggende sykdom fra før, som diabetes, høyt blodtrykk eller hjerte- og karsykdom, ifølge Kluge.

– På den positive siden mottar vi også meldinger om at folk over 100 år, som har vært innlagt på sykehus for covid-19, nå er friskmeldt, sier han.

Selv om de fleste som dør etter å ha blitt smittet, er gamle og syke, advarer Kluge mot å tro at viruset ikke kan være farlig også for yngre.

– Alvorlige tilfeller har også rammet folk i tenårene eller i 20-årene. Mange av dem har havnet på intensivavdeling, og noen har dessverre sovnet inn, sier han.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer