WHO: Flere fullvaksinerte enn smittede i Europa

Det er nå flere fullvaksinerte mennesker i Europa enn det offisielle tallet på smittede siden pandemien startet, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

WHO anslår at rundt 16 prosent i Europa har fått minst én vaksinedose, mens 7 prosent er fullvaksinert. Til sammenligning har rundt 5,5 prosent fått påvist smitte, men her antas det å være store mørketall. Illustrasjonsfoto: Patrick Pleul / DPA / AP / NTB
WHO anslår at rundt 16 prosent i Europa har fått minst én vaksinedose, mens 7 prosent er fullvaksinert. Til sammenligning har rundt 5,5 prosent fått påvist smitte, men her antas det å være store mørketall. Illustrasjonsfoto: Patrick Pleul / DPA / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det er gått 462 dager siden det første tilfellet av koronasmitte ble registrert i Europa. Siden da har 5,5 prosent av befolkningen fått påvist smitte, mens 7 prosent av befolkningen nå er fullvaksinert, sier WHOs Europa-sjef Hans Kluge torsdag.

Han sier det er satt rundt 215 millioner vaksinedoser, og at omtrent 16 prosent har fått minst én dose.

For første gang på to måneder var det sist uke en markant nedgang i antallet nye smittetilfeller, men Kluge sier det fortsatt er ekstremt mange som blir smittet.

De siste sju dagene er det registrert 1,37 millioner nye smittede i de 55 landene som sorterer under helseorganisasjonens europakontor. Så langt er det registrert 51,3 millioner smittetilfeller i regionen. Det antas at det reelle tallet på smittede er betydelig større.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer