WHO etterlyser økt vaksineinnsats i Øst-Europa

Verdens helseorganisasjon oppfordrer til økt vaksineinnsats i Øst-Europa og advarer om at omikronvariantens «tidevannsbølge» er på vei østover.

Hans Kluge, direktør for WHOs Europa-kontor. Foto: AP / NTB
Hans Kluge, direktør for WHOs Europa-kontor. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

WHOs Europa-direktør Hans Kluge opplyste på en pressekonferanse tirsdag at koronatilfellene har mer en doblet seg i seks land de siste to ukene: I Armenia, Aserbajdsjan, Hviterussland, Georgia, Russland og Ukraina.

– Som ventet beveger omikronbølgen seg nå østover. Jeg oppfordrer myndighetene til å undersøke årsakene som påvirker lavere etterspørsel og aksept av vaksiner og utarbeide metoder for å øke vaksineringen raskt, sa han.

I Bosnia-Hercegovina, Bulgaria, Kirgisistan, Ukraina og Usbekistan har færre enn 40 prosent av de over 60 blitt fullvaksinerte, ifølge Kluge.

I Bulgaria, Georgia og Nord-Makedonia har færre enn 40 prosent av helsepersonellet fått minst én dose av koronavaksinen.

(©NTB)

HODEPINE: Espen Nakstad, assisterende helsedirektør i Helsedirektoratet svarer om bivirkninger folk har fått etter å ha fått en placebo-vaksine. Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer