WHO: Bruk munnbind med familien i julen

Direktør i WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus. (Foto: Reuters/NTB)
Direktør i WHO, Tedros Adhanom Ghebreyesus. (Foto: Reuters/NTB) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer om at smittesituasjonen i Europa kan forverre seg på nyåret, og anbefaler folk å bruke munnbind når man samles i jula, melder NTB.
  • Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, sier til Dagbladet at munnbind på julaften ikke er nødvendig i Norge om man tar følgende forholdsregler: - Når man er i juleselskap med mennesker man ikke er tett med til vanlig, er det viktig å holde avstand. Det er også viktig å være hjemme ved symptomer, og å opprettholde karantenereglene.
  • I FHIs generelle munnbind-råd heter det at munnbind anbefales i situasjoner hvor avstand ikke kan opprettholdes når smitterisikoen tilsier det. I noen norske kommuner er det munnbindpåbud på offentlige steder - sist ute er Trondheim.
  • Mange europeiske land er hardt rammet av corona i ukene før jul. Tirsdag satte Tyskland en dyster rekord: 952 nye coronadødsfall.

Tilbake til Sol.no

Flere aviser som skriver om dette:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer