WHO ber Kina om mer informasjon rundt mulig ny sykdom

Verdens helseorganisasjon (WHO) har sendt en forespørsel til Kina om info om en mulig bekymringsfull økning i luftveissykdommer og lungebetennelse hos barn.

Verdens helseorganisasjon (WHO) har bedt Kina om mer informasjon om økningen av lungebetennelse og luftveissykdommer i landet den siste tiden. Her fra Beijing 21. november. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB
Verdens helseorganisasjon (WHO) har bedt Kina om mer informasjon om økningen av lungebetennelse og luftveissykdommer i landet den siste tiden. Her fra Beijing 21. november. Foto: Ng Han Guan / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FN-byrået siterer uspesifiserte medieoppslag og en smitteovervåkingstjeneste som melder om flere tilfeller av udiagnostisert lungebetennelse hos barn i Nord-Kina.

I en uttalelse sent onsdag sa WHO at det var uklart om disse tilfellene er knyttet til økningen i luftveissykdommer som kinesiske myndigheter har registrert.

Eksterne forskere sier situasjonen krever nøye overvåking, men at de ikke er overbevist om at den nylige økningen i luftveissykdommer i Kina signaliserer starten på et nytt globalt smitteutbrudd.

Fremveksten av nye influensatyper eller andre virus som kan utløse pandemier, starter vanligvis med udiagnostiserte tilfeller av luftveissykdommer. Både sars og covid-19 ble først rapportert som uvanlige typer av lungebetennelse.

(©NTB)