WHO: Apekopper er ikke en global helsekrise

Utbruddet av virussykdommen apekopper er en dypt urovekkende, pågående helsetrussel, men er for øyeblikket ikke en global folkehelsekrise, mener WHO.

Publisert

Følg Sol på Facebook!

Verdens helseorganisasjons (WHO) konklusjon ble presentert lørdag etter at ekspertene i organisasjonens krisekomité møttes to dager tidligere. Her heter det at utbruddet ikke kan klassifiseres som en folkehelsekrise av internasjonal bekymring – som er det høyeste trusselnivået på WHOs skala.

Komiteen slår imidlertid fast at omfattende tiltak er nødvendig for å hindre spredning av utbruddet.

– Jeg er dypt bekymret over spredningen av apekopper, som nå er påvist i over 50 land, i fem WHO-regioner, med 3.000 tilfeller siden starten av mai, sier WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus i en uttalelse sent lørdag kveld.

Apekopper kan smitte ved nær kontakt mellom mennesker over tid. De fleste blir friske uten behandling, og kun i sjeldne tilfeller fører viruset til alvorlig sykdom eller dødsfall.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer