Covid-19:

WHO anslår at 780 millioner har hatt corona

10 prosent av verdens befolkning kan ha vært smittet av coronaviruset, anslår Verdens helseorganisasjon (WHO). Dette tilsvarer rundt 780 millioner mennesker.

En ni år gammel gutt (t.v.) utfører ritualer under kremeringen av faren, som døde av covid-19 i Gauhati i India i slutten av september. Foto: Anupam Nath / AP / NTB
En ni år gammel gutt (t.v.) utfører ritualer under kremeringen av faren, som døde av covid-19 i Gauhati i India i slutten av september. Foto: Anupam Nath / AP / NTB Vis mer
Publisert

WHOs krisesjef Michael Ryan sa under organisasjonens styremøte mandag at dette er «de beste anslagene». Tallene varierer mye fra by til bygd og mellom ulike befolkningsgrupper.

– Den store majoriteten i verden er fortsatt i risikosonen, sa Ryan.

Dersom anslaget stemmer, er det reelle smittetallet over 20 ganger så høyt som antallet som har blitt testet og fått påvist smitte.

Verdens samlede befolkning anslås av FN å være 7,795 milliarder. 10 prosent av dette er omtrent 780 millioner.

Store mørketall

WHO har hittil registrert nesten 35 millioner påviste smittetilfeller og over 1 million coronarelaterte dødsfall i pandemien.

Store forskjeller i testkapasitet og håndtering av virusutbrudd gjør at man lenge har regnet med store mørketall. I mange land er det ikke kapasitet til å teste alle som har symptomer på sykdom.

En del av de smittede har dessuten bare lette symptomer – eller ingen symptomer overhodet.

Trappet opp testing

Landene som så langt har påvist flest smittetilfeller, er USA, India og Brasil. De har registrert henholdsvis, 7,6, 6,6 og 4,9 millioner smittetilfeller, ifølge nettstedet Worldometer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer