WHOs krisesjef Michael Ryan sa under organisasjonens styremøte mandag at dette er «de beste anslagene». Tallene varierer mye fra by til bygd og mellom ulike befolkningsgrupper.
– Den store majoriteten i verden er fortsatt i risikosonen, sa Ryan.

Forskere i USA med gjennombrudd i jakten på covid-19-blodprøve
Dersom anslaget stemmer, er det reelle smittetallet over 20 ganger så høyt som antallet som har blitt testet og fått påvist smitte.
Verdens samlede befolkning anslås av FN å være 7,795 milliarder. 10 prosent av dette er omtrent 780 millioner.
Store mørketall
WHO har hittil registrert nesten 35 millioner påviste smittetilfeller og over 1 million coronarelaterte dødsfall i pandemien.
Fakta om coronadødsfall per innbyggere
Disse landene har flest coronarelaterte dødsfall per 100.000 innbyggere. Kun land med flere enn 100 registrerte dødsfall er tatt med:
* Peru – 99
* Belgia – 87
* Bolivia – 69
* Brasil – 69
* Spania – 69
* Chile – 68
* Ecuador – 66
* USA – 65
* Storbritannia – 62
* Mexico – 61
* Italia – 60
* Norge havner langt nede på lista med 5, gjennomsnittet i verden er 13.
Kilde: Worldometer, FHI, NTB
Store forskjeller i testkapasitet og håndtering av virusutbrudd gjør at man lenge har regnet med store mørketall. I mange land er det ikke kapasitet til å teste alle som har symptomer på sykdom.
En del av de smittede har dessuten bare lette symptomer – eller ingen symptomer overhodet.
Trappet opp testing
Landene som så langt har påvist flest smittetilfeller, er USA, India og Brasil. De har registrert henholdsvis, 7,6, 6,6 og 4,9 millioner smittetilfeller, ifølge nettstedet Worldometer.

Nobelpris i medisin hedrer virusforskning
Men i alle land finnes det smittede som «går under radaren». Antall smittetilfeller i India økte kraftig i september, og dette ble delvis forklart med at myndighetene trappet opp testingen og fanget opp flere av dem som var smittet.
I tillegg tydet tallene på at smitten i større grad spredte seg fra de indiske storbyene til landsbygda.
Velkommen til vårt kommentarfelt
Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.