Italia har meldt om færre nye smittetilfeller de siste dagene, men det er for tidlig å si om toppen er nådd, sier WHO. Arkivfoto: Domenico Stinellis / AP / NTB scanpix
Italia har meldt om færre nye smittetilfeller de siste dagene, men det er for tidlig å si om toppen er nådd, sier WHO. Arkivfoto: Domenico Stinellis / AP / NTB scanpix Vis mer

WHO: - Begynner å se noen oppløftende tegn i Italia

Italias lavere smittetall er oppløftende, sier Verdens helseorganisasjon, men understreker at det er for tidlig å si at pandemien har nådd toppen der.

Publisert

– Selv om situasjonen fortsatt er veldig alvorlig, begynner vi å se noen oppløftende tegn, sa WHOs europadirektør Hans Kluge på en pressekonferanse torsdag.

Italia har flest smittede i Europa med drøyt 74.000 bekreftede tilfeller. Lørdag ble det meldt om drøyt 6.500 nye tilfeller, men i de påfølgende dagene har tallet vært mellom 5.600 og 4.800.

Så langt er 7.500 mennesker bekreftet døde i Italia i forbindelse med covid-19-utbruddet.

I Europa har tallet på bekreftede smittetilfeller passert 250.000. Italia og Spania står for over halvparten av dem, ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået AFP. 14.640 er døde, melder byrået.

Tyskland har få dødsfall, sammenlignet med antall smittetilfeller. Det forklarer virolog Christian Drosten med at landet tester ekstremt mange. Anslag basert på de siste dagene viser at en halv million koronatester i uken nå utføres i Tyskland.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.