Weinstein velger å ikke forklare seg i rettssak

Den tidligere filmmogulen Harvey Weinstein kommer ikke til å avgi forklaring under den pågående rettssaken mot ham i Los Angeles.

Tidligere filmprodusent Harvey Weinstein, her fra Oscar-utdelingen i 2014, står for tiden tiltalt i en rettssak i Los Angeles for overgrep og voldtekter. Fra før av er han dømt i en rettssak i New York. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB
Tidligere filmprodusent Harvey Weinstein, her fra Oscar-utdelingen i 2014, står for tiden tiltalt i en rettssak i Los Angeles for overgrep og voldtekter. Fra før av er han dømt i en rettssak i New York. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det opplyste 70-åringens forsvarer, advokat Mark Werksman, i retten mandag ifølge Variety.

Weinstein er tiltalt for elleve tilfeller av voldtekt og overgrep mot fem kvinner på ulike hoteller i Los Angeles-området mellom 2004 og 2013. Han nekter straffskyld og hevder all seksuell kontakt skjedde med samtykke fra kvinnene.

Rettssaken startet i midten av oktober og er ventet å vare fram til desember. Flere titalls kvinner har vitnet i rettssaken hittil.

70-åringen soner fra før en dom i New York etter at han i 2020 ble dømt til 23 års fengsel for overgrep og voldtekt mot en produksjonsassistent i 2006 og ung skuespiller i 2013. Han har siden anket dommen, og i august ble det klart at saken får en ny runde i retten neste år.

Heller ikke i New York-rettssaken ønsket Weinstein å forklare seg i retten.

Filmprodusenten ble i sin tid regnet for å være blant Hollywoods mektigste menn, men i oktober 2017 sto en lang rekke kvinner fram og anklaget Weinstein for seksuell trakassering, overgrep og voldtekt. Anklagene mot Weinstein ble startskuddet på metoo-kampanjen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer