Krigen i Afghanistan

Washington Post: USA førte alle bak lyset i Afghanistan

Mens USA skrøt av framgang i Afghanistan-krigen, satt myndighetene på klare beviser for det motsatte, viser tusenvis av dokumenter publisert av Washington Post.

Krigen i Afghanistan har drevet millioner av mennesker på flukt. Bildet er fra en leir for internt fordrevne i Kabul. Arkivfoto: AP / NTB scanpix
Krigen i Afghanistan har drevet millioner av mennesker på flukt. Bildet er fra en leir for internt fordrevne i Kabul. Arkivfoto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Avisa melder mandag at den har fått innsyn i over 2.000 sider med dokumenter som avslører en hittil hemmeligholdt side av krigen.

Dokumentene består av notater og intervjuer med høytstående amerikanske militæroffiserer, diplomater, hjelpearbeidere, afghanske tjenestemenn og andre som spilte en nøkkelrolle i den 18 år lange krigen.

Washington Post har i tre år forsøkt å få innsyn i materialet, som stammer fra USA generalinspektør for afghansk gjenoppbygging (SIGAR).

Over 400 informanter kommer her med uhemmet kritikk av hva som gikk galt i Afghanistan under tre presidenter – George W. Bush, Barack Obama og Donald Trump – og deres generaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer