Annonse

Faktasjekk av Donald Trump

Washington Post: Trump har snakket usant over 10.000 ganger på 800 dager

President Donald Trump har kommet med over 10.000 «falske eller uriktige påstander» etter litt over 800 dager i embetet, ifølge Washington Posts faktasjekk.

President Donald Trump under et Make America Great Again-møte i Green Bay i Wisconsin lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
President Donald Trump under et Make America Great Again-møte i Green Bay i Wisconsin lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Avisen startet sin faktasjekk av presidentens uttalelser på starten av 2017. På den tiden kom han med gjennomsnittlig fem falske påstander daglig.

I den siste sjumånedersperioden har gjennomsnittet steget til nesten 23 uriktige eller falske påstander daglig. Trump har fremsatt dem på møter med sine tilhengere, på Twitter, i taler og overfor mediene.

22 prosent av hans uriktige kommentarer har funnet sted på «Make America Great Again»-møtene, foran hans mest hengivne tilhengere, ifølge avisens oversikt.

Et annet fremtredende element rundt påstandene hans er at han har en tendens til å gjenta samme falske formuleringer til stadighet, skriver avisen.

10.000-grensen ble passert fredag. Neste dag holdt han en tale foran en MAGA-forsamling i Green Bay i delstaten Wisconsin. Der hevdet han at demokratiske abortforkjempere går inn for å ta livet av babyer som allerede er født.

– Babyen er født. Moren møter legen. De legger babyen inn i et pledd på vakkert vis. Og så bestemmer legen og moren seg for om hvorvidt de skal ta livet av babyen, sa presidenten.

Samme dag ga han et 45 minutter langt telefonintervju til Fox News. I intervjuet kom han med 45 usannheter eller feilaktige opplysninger.

Trump kaller medier han ikke liker for «falske nyheter», han har utpekt mediene som «folkets fiende», og han har kalt faktasjekkere «noen av de uærligste folkene i mediene».

(©NTB)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder