Washington Post: Musks Twitter-oppkjøp kan gå i vasken

Twitter-aksjen falt sent torsdag kveld etter at Washington Post meldte at Elon Musks kjøp av selskapet kan komme til å falle igjennom.

Elon Musks kjøp av Twitter kan komme til å gå i vasken, opplyser kilder til Washington Post. Tesla-gründeren inngikk i april en avtale om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
Elon Musks kjøp av Twitter kan komme til å gå i vasken, opplyser kilder til Washington Post. Tesla-gründeren inngikk i april en avtale om å kjøpe selskapet for 44 milliarder dollar. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Vis mer
Publisert

Elon Musk, verdens rikeste mann, har tidligere uttrykt misnøye med mengden falske spam-kontoer på plattformen og truet med å trekke seg helt fra oppkjøpet.

Avisa får opplyst av tre personer med kjennskapen til saken at Musk og hans folk har konkludert med at Twitters tall på falske kontoer ikke kan verifiseres, selv etter å ha fått tilgang til intern data.

Twitter mener at mindre enn 5 prosent av kontoene på plattformen er falske, mens Musk sier han mener antallet er langt høyere.

Musk deltar ifølge Washington Post for tiden ikke i samtaler om mulig finansiering av avtalen om å kjøpe plattformen for 44 milliarder dollar.

Tvilen rundt de falske kontoene kan føre til at Musk og hans medarbeidere tar «drastiske grep», ifølge en av avisas kilder, som ikke ville greie videre ut om hva det kan innebære.

Spam-kontoene er ikke den eneste grunnen til at Musk kan tenkes å ville trekke seg fra kjøpet. Aksjekursen har falt dramatisk siden budet om oppkjøp ble fremmet i april, og Musk har også stilt spørsmål ved selskapets gjeld.

Det kan imidlertid bli vanskelig å trekke seg. Musk har gått med på å gjennomføre kjøpet med mindre det skjer noe dramatisk med selskapet. Eksperter Washington Post har snakket med tviler på at spam-kontoene vil falle under en slik kategori.

(©NTB)

UKNUSELIG: Da Elon Musk stod på scenen i California og lanserte Teslas nye pickup «Cybertruck», gikk ikke ting helt etter planen. Video: Tesla. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer