Washington Post: CIA-sjefen informert om hvordan de skal få slutt på krigen

På et hemmelig besøk til Kyiv i juni fikk CIA-sjef William Burns høre Ukrainas planer om hvordan de skal få slutt på krigen, ifølge Washington Post.

CIA har hovedansvar for USAs etterretning og kontraspionasje i utlandet. Sjefen for CIA er William Burns. Arkivfoto: Alexander F. Yuan / AP / NTB
CIA har hovedansvar for USAs etterretning og kontraspionasje i utlandet. Sjefen for CIA er William Burns. Arkivfoto: Alexander F. Yuan / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Følg Sol på Facebook!

Burns ble fortalt hvordan Ukraina har tenkt å gjenerobre sine landområder og forhandle om våpenhvile med Russland, opplyser anonyme tjenestepersoner til avisen. Burns skal både ha møtt president Volodymyr Zelenskyj og etterretningssjefer på besøket.

Selv om flere hevder at den ukrainske motoffensiven går sakte, har høytstående ledere i det ukrainske forsvaret sterk tro på at de klarer å gjenerobre store områder innen høsten, sier kildene til avisen.

Planen skal være å utplassere artilleri nær den russisk-kontrollerte Krim-halvøya og forsette offensiven i øst.

– Russland kommer bare til å forhandle hvis de føler seg truet, skal en ukrainsk tjenesteperson ha sagt.

Burns har ikke kommentert besøket offentlig. Lørdag uttalte han imidlertid at Russlands fremtidsutsikter er å være Kinas underlegne partner og «økonomiske koloni», noe president Vladimir Putin har skyld i.

Mer om