Washington Post: Biden vil forlenge atomavtale med Russland

President Joe Biden vil forlenge atomnedrustningsavtalen med Russland med fem år, sier to høytstående kilder til Washington Post.

President Joe Biden vil i likhet med Russland forlenge Ny Start-avtalen om atomvåpen som utløper 5. februar, ifølge Washington Post. Foto: AP / NTB
President Joe Biden vil i likhet med Russland forlenge Ny Start-avtalen om atomvåpen som utløper 5. februar, ifølge Washington Post. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Den såkalte Ny Start-avtalen er den siste store atomnedrustningsavtalen mellom USA og Russland. Den trådte i kraft i 2011 og utløper 5. februar.

Få timer etter at Biden var tatt i ed som president onsdag, tilbød Russland seg «betingelsesløst» å forlenge avtalen med fem år.

To høytstående kilder i Biden-administrasjonen sier til Washington Post at Biden også ønsker å forlenge avtalen med fem år.

Det samme opplyser en anonym kilde i Biden-administrasjonen til nyhetsbyrået AP.

Frykter rustningskappløp

President Donald Trump forsøkte mot slutten av sin periode å få Russland med på en kortere forlenging av avtalen, men dette strandet fordi han også insisterte på at Kina måtte slutte seg til avtalen.

Dersom Ny Start-avtalen utløper, frykter mange at det kan lede til et nytt rustningskappløp mellom USA og Russland.

Avtalen, som ble inngått mellom de daværende presidentene Barack Obama og Dmitrij Medvedev i 2010, fastslår at de to landene maksimalt kan ha 1.550 kjernefysiske stridshoder i sine arsenal.

Avtalen begrenser også hvor mange interkontinentale raketter og utskytningsplattformer landene kan ha.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer