Senator Elizabeth Warren krever Trump stilt for riksrett. AP Photo/Rick Bowmer
Senator Elizabeth Warren krever Trump stilt for riksrett. AP Photo/Rick Bowmer Vis mer

Mueller-rapporten

Warren krever Trump stilt for riksrett

Senator Elizabeth Warren, som håper å bli demokratenes presidentkandidat, krever at president Donald Trump stilles for riksrett.

Publisert

Den 69 år gamle senatoren fra Massachusetts er den første av dem som har meldt seg på i kappløpet om å bli demokratenes presidentkandidat som åpent tar til orde for å stille Trump for riksrett på bakgrunn av det spesialetterforsker Robert Mueller har avdekket.

Warren ber Representantenes hus i Kongressen innlede prosessen med å forberede en riksrettssak mot presidenten.

– Mueller-rapporten bringer fakta som viser at en fiendtlig innstilt utenlandsk regjering angrep valget i 2016 for å bistå Donald Trump og at Donald Trump takknemlig tok imot denne hjelpen, skriver Elizabeth Warren på Twitter.

– Da han var valgt, forsøkte Donald Trump å hindre etterforskningen av dette angrepet, fortsetter hun.

Muellers 448 sider lange rapporten slår fast at Russland forsøkte å påvirke valgutfallet i Trumps favør, men konkluderer med at det ikke foreligger beviser for at Trump selv eller noen i hans valgkampstab medvirket aktivt til dette.

Rapporten dokumenterer imidlertid ti tilfeller der Trump skal ha forsøkt å hindre etterforskningen av den angivelige kontakten med Russland.

USAs justisminister William Barr offentliggjorde torsdag en sladdet versjon av Muellers rapport, men rettsutvalget i Senatet stevnet fredag USAs justisdepartement med krav om tilgang til en usladdet versjon samt underlagsmaterialet innen 1. mai.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.