Warholm sesongåpnet med verdens raskeste 300 meter hekk

Karsten Warholm løp 33,26 og forbedret sin egen bestenotering i verden på 300 meter hekk på Bislett fredag kveld. Det var hans første konkurranse i år.

Oslo 20210604. Karsten Warholm i aksjon på 300 meter hekk for menn under Bislett Night of Highlights på Bislett stadion i Oslo fredag kveld.Foto: Lise serud / NTB
Oslo 20210604. Karsten Warholm i aksjon på 300 meter hekk for menn under Bislett Night of Highlights på Bislett stadion i Oslo fredag kveld.Foto: Lise serud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som i fjor sesongåpnet Warholm på Bislett med å løpe den uvanlige distansen. Han var som ventet klart best i et felt på kun fire mann.

Teknisk trøbbel gjorde at tidtakingen ikke kom umiddelbart opp etter løpet.

For ett år siden knuste han rekorden til briten Chris Rawlinson på 34,48 fra 2002. Fredag løp Warholm enda fortere og senket egen bestenotering med 52 hundredeler.

– Jeg er veldig fornøyd. Det er fantastisk å være tilbake, og det er dritkult å se at vi har tatt steg. Det er alltid godt å se for en idrettsutøver, for man er jo alltid litt usikker, sa Warholm til NRK etter rekordløpet.

– Dette var gode svar. Jeg løp fortere enn i fjor, og vi vet hvordan den sesongen gikk. Så dette lover bra, la han til.

Verdens beste løper på 400 meter hekk blir ett av Norges største gullhåp i Tokyo-OL. Fredagens stevne var hans første i 2021. Tidligere i år avlyste han sitt eget innendørsstevne i Ulsteinvik og sto over innendørs-EM i Polen på grunn av coronafrykt.

(©NTB)

Mer om