Warholm knust i VM-finalen på 400 meter hekk

Karsten Warholm har vært en ubestridt ener på 400 meter hekk, men var sjanseløs under VM-finalen, og endte som nummer sju. Alison dos Santos vant gullet.

Karsten Warholm var sjanseløs under finalen på 400 meter hekk under friidretts-VM i Eugene, Oregon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB.
Karsten Warholm var sjanseløs under finalen på 400 meter hekk under friidretts-VM i Eugene, Oregon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB. Vis mer
Publisert

Gullet ble brasiliansk på tiden 46,29. Warholm var ikke i nærheten av å kjempe om medaljene på oppløpet og klokket inn på 48,42.

– Det er selvfølgelig ikke det utfallet jeg håpet på. Jeg merket på slutten der at det har vært litt lite spesifikk trening. Det var når jeg fikk syre på hekk åtte at jeg visste at det ville bli vanskelig, sa Warholm til NRK og avkreftet at han slo opp skaden han har slitt med den siste tiden.

– Jeg er stolt over at jeg kom meg hit, men det er ikke det utfallet jeg ville ha, fortsatte han.

Warholm åpnet bra, men stoppet helt opp ved den åttende hekken og var sjanseløs da det skulle løpes om edelt metall på oppløpet.

Dos Santos vant gullet foran amerikanerne Rai Benjamin og Trevor Bassit. Kun estiske Rasmus Mägi ble slått av nordmannen i finalen.

– Det så kjempebra ut veldig lenge, og så, så det ikke så bra ut. Jeg håper jo at han ble stiv og at han ikke ble skadd, sa Warholms trener Leif Olav Alnes til NTB.

Trøblete oppladning

Det var ikke gitt at han kom til å stille for å forsvare gullet. 26-åringens deltakelse ble først endelig bekreftet få dager før mesterskapet startet. Han kom seg enkelt gjennom både det innledende heatet og semifinalen.

– Han gikk til og prøvde. Jeg synes det er helt riktig. Det skal han gjøre 12 av 10 ganger. Når vi bestemte oss for å gå for det, vurderte vi det dit hen at det var forsvarlig. En ting er å komme til start, men hvis du skader deg og drar på deg noe som egentlig bare var en fartsdump, men som blir en karrieretruende skade, har du gjort noe dumt, fortsatte Alnes.

Warholms treningspartner Amalie Iuel var veldig imponert over den regjerende mesteren, og trekker fram hans trøblete oppladning.

– Det har vært helt rått. Han har jo ikke hatt den optimale oppladningen til mesterskapet. Det er mye trening han har gått glipp av. Den fighten han viste i dag – det var Karsten. Det var utrolig imponerende. Han «gutset» ut fra start, men så stoppet det opp mot slutten. Han skal virkelig ha for fighten han ga. Det hyller jeg, sa Iuel til rettighetshaveren.

– Man var klar over at man var veldig spent på hvordan det ville bli. Men han så jo veldig bra ut i både forsøket og semifinalen, så vi hadde absolutt troen, sa landslagssjef Erlend Slokvik til NTB og fortalte at han var overrasket over at det ikke gikk bedre.

Regjerende mester

I fjor sommer tok Warholm OL-gull da han løp inn til verdensrekord på 45,94. Det var en forbedring på 76 hundredeler fra rekorden han satte i Bislett Games noen tidligere.

Warholm sjokkerte hele Norge og friidrettsverden ved å ta VM-tittelen i London i 2017. Da klokket han inn til 48,35. To år senere gjentok han bragden i Doha på 47,42.

Ulsteinvik-mannen har også ett EM-gull fra 2018 på merittlista.

Alison dos Santos hadde årsbeste i verden med 46,80 før tirsdagens finale. Den ble satt i Diamond League-stevnet i Stockholm tidligere i sommer.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer