Knuste konkurrentene

Warholm i egen klasse, 47,26 i Paris

Karsten Warholm knuste feltet og vant 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i Paris lørdag. Han kom inn på tiden 47,26.

Karsten Warholm vant igjen. Denne gangen i et Diamond League-stevne i Paris. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Karsten Warholm vant igjen. Denne gangen i et Diamond League-stevne i Paris. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Han var over et sekund foran nærmest konkurrent, hjemmehåpet Ludvy Vaillant.

– Det er alltid gøy å vinne. Det var et veldig, veldig bra løp. Jeg begynner å bli stabil på lave 47-tider, sa Warholm til NRK.

Friidrettsprofilens antatt hardeste konkurrenter under VM i Doha senere i høst deltok ikke i Paris, men Warholm overbeviste likevel kolossalt.

Løpet var karrierens nest beste. 23-åringen er dermed fortsatt ubeseiret på langhekken denne sesongen.

Stevnet i den franske hovedstaden gikk under nær ideelle forhold. Det var varmt og nesten vindstille da Warholm løp.

Sesongens store mål for Warholm er VM i Doha. Mesterskapet går i månedsskiftet september-oktober, og der er han tittelforsvarer på spesialdistansen 400 meter hekk etter seieren i London-VM for snart to år siden.

Nordmannens neste oppgave er Diamond League-finale finale Zürich kommende torsdag. Sterke Ray Benjamin blir motstander der. Abderrahman Samba løper ikke.

Lørdagens konkurranse var hans første siden han meldte sykdomsforfall (magetrøbbel) til lag-EM i Sandnes tidligere denne måneden.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer