Karsten Warholm vant igjen. Denne gangen i et Diamond League-stevne i Paris. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Karsten Warholm vant igjen. Denne gangen i et Diamond League-stevne i Paris. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Knuste konkurrentene

Warholm i egen klasse, 47,26 i Paris

Karsten Warholm knuste feltet og vant 400 meter hekk under Diamond League-stevnet i Paris lørdag. Han kom inn på tiden 47,26.

Publisert

Han var over et sekund foran nærmest konkurrent, hjemmehåpet Ludvy Vaillant.

– Det er alltid gøy å vinne. Det var et veldig, veldig bra løp. Jeg begynner å bli stabil på lave 47-tider, sa Warholm til NRK.

Friidrettsprofilens antatt hardeste konkurrenter under VM i Doha senere i høst deltok ikke i Paris, men Warholm overbeviste likevel kolossalt.

Løpet var karrierens nest beste. 23-åringen er dermed fortsatt ubeseiret på langhekken denne sesongen.

Stevnet i den franske hovedstaden gikk under nær ideelle forhold. Det var varmt og nesten vindstille da Warholm løp.

Sesongens store mål for Warholm er VM i Doha. Mesterskapet går i månedsskiftet september-oktober, og der er han tittelforsvarer på spesialdistansen 400 meter hekk etter seieren i London-VM for snart to år siden.

Nordmannens neste oppgave er Diamond League-finale finale Zürich kommende torsdag. Sterke Ray Benjamin blir motstander der. Abderrahman Samba løper ikke.

Lørdagens konkurranse var hans første siden han meldte sykdomsforfall (magetrøbbel) til lag-EM i Sandnes tidligere denne måneden.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.