Wagner-soldater driver opplæring nær grensa til Polen

Leiesoldater fra Wagner-gruppen trener sammen med spesialsoldater i Belarus, nær grensa til Polen, bekrefter myndighetene.

Dette bildet er hentet fra en video publisert av forsvarsdepartementet i Belarus fredag. Det skal vise Wagner-soldater som trener med den nasjonale hæren nær landsbyen Tsel, rundt ni mil fra Minsk. Foto: Belarus Ministry of Defence via VoenTV/AP
Dette bildet er hentet fra en video publisert av forsvarsdepartementet i Belarus fredag. Det skal vise Wagner-soldater som trener med den nasjonale hæren nær landsbyen Tsel, rundt ni mil fra Minsk. Foto: Belarus Ministry of Defence via VoenTV/AP Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Kamptreningen pågår ved militærleiren i Brest fra denne uka, heter det i en uttalelse fra Belarus' forsvarsdepartement torsdag.

I meldingsappen Telegram hevder en høytstående leder i Wagner med kodenavnet Marx at de har mistet 22.000 menn i krigen i Ukraina, mens 40.000 er såret.

Tallene på døde og sårede er ikke uavhengig verifisert. Offiseren i leiesoldatgruppa skriver at 10.000 Wagner-medlemmer er underveis eller på plass i Belarus, mens rundt 15.000 soldater har «dratt på ferie».

Disse tallene står i kontrast til uttalelsene til et russisk parlamentsmedlem om at så mange som 33.000 Wagner-soldatene har signert kontrakter med militæret i Russland.

Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin viser seg angivelig offentlig for første gang siden Wagner-opprøret. Video: Jevgenij Prigozjin/Telegram Vis mer

– Hvis alle de døde og de som har dratt på ferie, har undertegnet, så antar jeg det er mulig, kommenterer Wagner-lederen syrlig i innlegget.

Byen Brest ligger rett på grensa til Polen og drøyt 20 mil fra Warszawa.

Polen har varslet at de vil sende 500 politistyrker til grenseområdene for å håndtere økende antall migranter og eventuelle andre trusler etter Wagners flytteoperasjon.

Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin dukket onsdag opp i sitt første videoopptak etter det avbrutte militærkuppet i juni. Han hevdet der at de ikke lenger skal delta i kampene i Ukraina, men samle krefter til oppdrag i Afrika.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer