Wagner-sjefen sier det fortsatt ikke er noe tegn til mer ammunisjon

Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin sier tirsdag at styrkene hans ikke har fått forsyningene de er blitt lovet fra Moskva.

Etter å ha skjelt ut både forsvarsministeren og forsvarssjefen i Russland og anklaget dem for å holde tilbake ammunisjon, sier Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin (midten) at den private militærstyrken har begynt å motta forsyninger igjen. Arkivfoto: Prigozjins pressetjeneste / AP / NTB
Etter å ha skjelt ut både forsvarsministeren og forsvarssjefen i Russland og anklaget dem for å holde tilbake ammunisjon, sier Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin (midten) at den private militærstyrken har begynt å motta forsyninger igjen. Arkivfoto: Prigozjins pressetjeneste / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Menneskene som var ment å oppfylle ordrene om å sende forsyninger, har enn så lenge ikke gjort det, sier Prigozjin i en video på Telegram tirsdag morgen.

Det skjer etter at han mandag kveld sa at «foreløpige tall tyder på at vi begynner å motta ammunisjon».

Prigozjin, hvis styrker har prøvd å ta kontroll over den østukrainske byen Bakhmut i månedsvis, legger til at han ikke vil «ødelegge» paraden og festen tirsdag, da Russland markerer seieren over nazistene i andre verdenskrig. Prigozjin vil si mer etter den store paraden, heter det videre.

Prigozjin skjelte ut både Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu og forsvarssjef Valerij Gerasimov i en rekke videoer forrige uke og anklaget dem for å holde tilbake ammunisjon til den private militærstyrken. Wagner-gruppen har ledet an i den flere måneder lange offensiven mot Bakhmut, men har ikke klart å skaffe seg kontroll over byen.

Wagner-sjefen truet med å trekke styrkene sine ut fra Bakhmut dersom han ikke fikk mer ammunisjon.

Han hevdet mandag nok en gang at styrkene hans har fremdrift i det han beskriver som intense kamper rundt Bakhmut. Slaget om byen beskrives som det blodigste og mest langvarige i krigen i Ukraina.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer