Wagner-sjefen: – Dere har oppfylt kontrakten

Den første gruppen med straffedømte russere, som har vært leiesoldater i Ukraina, er nå innvilget amnesti etter å ha fullført kontrakten med Wagner-gruppen.

Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin, her ved graven til en av de russiske leiesoldatene som er drept i Ukraina. Foto: AP / NTB
Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin, her ved graven til en av de russiske leiesoldatene som er drept i Ukraina. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Wagner-gruppens leder Jevgenij Prigozjin, som i tett samarbeid med Kreml har sendt leiesoldater til en rekke land, tok nylig imot en gruppe tidligere straffedømte som returnerte fra Ukraina.

– Dere har oppfylt kontrakten. Dere har gjort en ærerik og verdig innsats, sier Prigozjin i en video offentliggjort av nyhetsbyrået RIA Novosti, henvendt til gruppen av menn. Ansiktene til mennene er sladdet, og flere av dem er tydelig såret.

Prigozjin sier videre at mennene bør behandles med dyp respekt i det russiske samfunnet etter å ha fullført seksmånederskontrakten de ble tilbudt i bytte mot løslatelse og amnesti.

– Ikke drikke så mye, ikke misbruk narkotika, ikke voldta kvinner, ikke finn på noe tull, lyder hans formaning til mennene.

Prigozjin regnes som en nær alliert av president Vladimir Putin, og Wagner-gruppens soldater deltar med soldater i en rekke krigs- og konfliktområder, blant annet i Syria, Libya, Mali og Den sentralafrikanske republikk.

En talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd, John Kirby, anslo rett før jul at Wagner-gruppen består av rundt 50.000 soldater. 10.000 av dem skal være godt trente, mens de øvrige er tidligere straffedømte.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer